Website analyse en optimalisatie

Je bent dagelijks met je eigen website bezig en ziet op een gegeven moment niet meer wat er beter kan. Wel ben je ervan overtuigd dat er meer uit je website te halen is, maar hoe? Voldoet de website nog aan de huidige normen, is de website gebruiksvriendelijk, is de bestelknop duidelijk aanwezig, hoe zit het met de vindbaarheid in Google. Allerlei aspecten die ik mee zal nemen in de website analyse.

website development tree

Testing, testing…

Als ervaren online marketeer beoordeel ik een website op basis van behaalde successen in het verleden. Los van waar ik naar kijk, is het vooral belangrijk hoe de doelgroep jouw website ervaart. Veel van deze informatie halen we uit de webstatistieken. Maar door het stellen van de juiste vragen, zal het je verbazen hoeveel waardevolle informatie een usability-onderzoek oplevert.

Aanbevelingen

Uit de website analyse komen verschillende aanbevelingen. Niet alle aanbevelingen zullen direct op te volgen zijn. Zo zal niet alles technisch mogelijk zijn of is er onvoldoende tijd of budget beschikbaar. Geen probleem, de gewenste aanpassingen kunnen gefaseerd worden opgevolgd en vaak komen we al een heel eind met kleine aanpassingen.

Aanpassingen

Klaar voor de optimalisatie-slag? Dan gaan we van start. We stellen haalbare KPI’s op en gaan samen met de webbouwer (of misschien ben je dat zelf) de website onder handen nemen. Na elke aanpassing monitoren we wat voor gevolgen het heeft voor je bezoekersverkeer en conversie. En we stoppen niet eerder voordat we tevreden zijn met het resultaat!

Behoefte aan een quick scan of een uitgebreide website analyse? Neem contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking.

             T: 06 37 19 79 31           E: info@femkeakkerman.nl