fbpx

Vlogtips

Oefening baart kunst en dat geldt zeker voor het maken van een vlog of een presentatievideo. Pas deze tips toe voor het beste resultaat.

Ga je vloggen waarbij je ook wat vertelt of iemand wat wilt laten vertellen, dan zijn de volgende tips handig om rekening mee te houden.

  • Als je vlogt, kijk dan in de camera en niet naar jezelf in het schermpje
  • Als je iemand interviewt of wilt laten presenteren. Dan kan je 2 dingen doen. Zorgen dat diegene het presenteert en IN de camera kijkt. Of in interview-vorm, dan praat diegene tegen jou achter de camera en kijkt hij/zij net langs de camera.
  • Zorg voor daglicht in het gezicht (dus film niet tegen het licht in)

  • Zorg ervoor dat de ogen ongeveer uitkomen op tweederde van het scherm
  • Zorg ervoor dat je goed verstaanbaar bent, dus zorg voor een microfoontje/airpods of let op omgevingsgeluiden. Dit microfoontje is speciaal ontwikkeld voor Smartphone videoproducties. Gebruik je een iphone, dan heb je vaak nog zo’n tussenstukje nodig.

 

Zelf vloggen of uitbesteden?

Wil je zelf als vlogger aan de slag of wil je jouw medewerkers inzetten als ambassadeur, huur mij dan in als vlogbegeleider of boek een vlogworkshop. Ben je op zoek naar een ervaren vlogger, dan kan je mij ook inhuren als zakelijk vlogger. Bekijk hier de mogelijkheden.

 

Vlogbegeleiding nodig?

Neem contact op, dan bespreken
we de mogelijkheden