fbpx

Financiering voor ondernemers in de creatieve en culturele sector

Werkzaam als ZZP-er in de culturele of creatieve sector ? Zo regel je jouw financiering voor de Smartphone Video & Vlog Cursus (of welke cursus dan ook).

Je bent creatief! Nota bene werkzaam in de creatieve en culturele sector, maar hoe je een professionele video opneemt en monteert, dat weet je nog niet. Zonde! Want dit is de leukste vaardigheid die je in huis kunt hebben. Is het gebrek aan financiering, tijd of denk je dat je het niet kan? Gebrek aan tijd kan ik niet voor je oplossen, maar het geld-verhaal en het vertrouwen dat je het wel kan, wél!

Zo fix je de financiering van de cursus:

Financiering via Werktuig PPO

Ik heb in het verleden ook veel in de culturele sector gewerkt en via Werktuig PPO een deel van mijn opleidingen vergoed gekregen. Dus ik weet precies hoe het werkt. PPO staat voor Permanente Persoonlijke Ontwikkeling. Als jij investeert in je persoonlijke ontwikkeling, investeren zij met je mee. Je bent geheel vrij in welke opleidings- of cursusaanbieder je kiest, er is geen vast aanbod.

Voor wie is het?

Zowel voor werknemers als ZZP-ers in de creatieve of culturele sector. Ook als je door de beperkende maatregelen van de afgelopen twee jaar tijdelijk in een andere sector werkzaam bent, kan je een aanvraag doen. Jouw aanvraag wordt individueel beoordeeld en daarmee bekeken of je binnen de juiste doelgroep past. Als je een iets duidelijker beeld wilt van of je hiervoor in aanmerking komt, bekijk dan hier de spelregels.

Waarvoor kan ik financiering aanvragen?

Voor alle activiteiten die bijdragen aan je professionele ontwikkeling, dus niet je persoonlijke ontwikkeling. Ook al is dat natuurlijk een grijs gebied. Als voorbeeld: Ik kreeg in het verleden wel financiering voor een online advertising cursus, maar niet voor een maandelijks traject met mijn business coach. Dat betekent natuurlijk niet dat dat voor jou ook geldt. Want nogmaals, jouw aanvraag wordt individueel behandelt en daarin staan jouw leerdoelen centraal. Jouw aanvraag wordt beoordeelt op jouw motivatie, de onderbouwing van je idee en hoe je dat wilt realiseren. En natuurlijk of je binnen de doelgroep valt, zie hierboven.

Hoeveel financiering kan ik aanvragen?

Elke 12 maanden kan je tot een max. van €2.000 vanuit Werktuig PPO vergoed krijgen, maar Werktuig PPO vergoed tot een max. van 1/3 van de totaalprijs. De financieringsaanvraag of aanvragen hoef je overigens niet in één keer aan te vragen en mag bestaan uit meerdere activiteiten van verschillende aanbieders. Stel dat je jouw aanvraag doet voor de Smartphone Video & Vlog Cursus à €300, dan kan je daar 1/3 voor vergoed krijgen vanuit Werktuig PPO, dat is dan €100. Dan blijft er nog €1.900 budget over om te investeren in andere ontwikkeling activiteiten, waar je ook weer 1/3 deel uit vergoed kunt krijgen. Drie maanden later kan je bijvoorbeeld een aanvraag doen voor een marketing-coaching-traject (bij mij of iemand anders) à €1500. Krijg je die ook toegekend voor 1/3 van de prijs, dan krijg je €500 terug en heb je €1900 minus €500 = €1400 over voor andere activiteiten.

Let op: De activiteit moet starten tussen 3 maanden vóór en 6 maanden na de datum van je aanvraag.

Hoe makkelijk is het?

  1. De aanvraag doe je in een aantal stappen via de website van Werktuig PPO.
  2. Heb je jouw aanvraag ingediend, dan krijg je meestal binnen 5 werkdagen een reactie met een aanvraagnummer.
  3. Is de aanvraag toegekend, dan kan je je inschrijven voor  de cursus die je hebt benoemd in de aanvraag.
  4. Je schiet het totaalbedrag van de cursus voor en krijgt de toegestane financiering na afronding cursus terug.

Wanneer ontvang je de financiering?

Het is dus wel de bedoeling dat je de cursus in zijn geheel zelf afrekent. Na betaling en afronding van de cursus krijg je het deel wat is toegekend door PPO terug. Dit toon je aan door te laten zien dat je de cursus hebt betaald (afschrift/screenshot van jouw rekening) en de cursus hebt afgerond (diploma/certificaat). En ik spreek uit ervaring met dat je het geld snel terug krijgt, ik had het bedrag binnen 2 werkdagen op mijn rekening. Goed nieuws, na afloop van mijn Smartphone Video & Vlog Cursus krijg je ook een certificaat, dus hiermee is het zeker geregeld.

Voor meer informatie over Werktuig PPO, bezoek hun website.

 

En laten we het dan nog heel even hebben over die persoonlijke belemmering dat je niet weet of je het wel kan? 

  1. Laat duidelijk zijn: De enige belemmering om geen smartphone video te kunnen maken is het gebrek aan een smartphone.
  2. Oefening baart kunst! Dus zet die eerste stap over de drempel. Misschien schuilt er wel een verborgen talent in je?
  3. Een video maken hoeft niet direct een gelikte Netflix-serie te worden. Met een paar handige tips en tools kan je al een aansprekende video maken voor een oproep op social media of een teasende behind-the-scenes van bijvoorbeeld een theater-voorstelling. Het is dan wel handig hoe je bepaalde beelden op aansprekende wijze filmt, aan elkaar monteert, versnelt, formaat aanpast, voorziet van tekst, muziek of bijvoorbeeld voice-over. Deze tools heb je straks allemaal in huis!
  4. Met de handige uitlegvideo’s (waar je je hele leven toegang toe krijgt), kan je onbeperkt blijven oefenen en nieuwe functionaliteiten uitproberen. “De uitlegvideo’s zijn goud.” Aldus een deelnemer aan de vorige cursus.

Dus Go Go Go. Schrijf je in voor de Smartphone Video & Vlog Cursus!

 

Interesse
in de cursus?

Of nog een vraag?